21 Temmuz 2016 Perşembe

İtalya ( Milano - Venedik - Floransa )




Erasmus hayatım boyunca en çok gezmeyi istediğim 3 ülkeye sıra gelmişti. İtalya İspanya ve Portekiz!!!

İlk durağımız İtalya !

Milano !


Varşova'dan Ryanair ile Milano Bergamo havaalanına ulaştığımızda saat gece yarısı 3tü. O saatte bir hostele yerleşip boşuna kalmak istemediğimiz için hava alanında sabahlamıştık :D Burası sanırım sabahlanacak en uygun havaalanlarından birtanesi. Biz çok hazırlıksızdık herkesin yanında tulumları vardı bizim sadece sırt çantamızla bavulumuz... Malum yaz olduğu için ve bavulumuzda ağırlık yapmasın diye kalın hiç birşey almamıştık yanımıza bu yüzden çok üşümüştük. 



Sabah olmuştu hiç uyuyamadan Milano gezimize başlamıştık. İlk olarak şehir merkezine geçmek için shuttleları kullandık. Biletleri önceden http://www.terravision.eu/ den aldık.  İlk durağımız ;




Milano Duomo Meydanı – Piazza del duomo ;
Sanırım Milano da yapılmadan dönülmez denilen şeylerin arasında bu katedrali ziyaret etmektir. Gerçekten yapısıyla insanı etkileyen bir yer burası. Ziyaret etmek isteyenlerdenseniz biletlerinizi şuradan alırsınız böylelikle sıra beklemeden girmiş olursunuz. 







Milano Galleria Vittorio Emanuele Alışveriş Merkezi ;
Katedrali ziyaret ettikten sonra hemen sağ tarafınızda yer alan bu alışveriş merkezi dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden birisidir. İçerisinin çok güzel bir mimari  yapısı var ve içeride birbirinden değerleri markalar yer alıyor.

Ne yazık ki Milano'da sadece yarım günlük bir vaktim olduğu için sadece bu iki yeri ciddi anlamda ziyaret edip biraz şehrin sokaklarında yürüyebildim.  Sonrasında tren ile Venedik 'e geçtik. İtalya içi bütün ulaşımlarımızı trenle yapmıştık. Tren biletleri çok uygun değillerdi diye hatırlıyorum aldıktan sonra duymuştum otobüs daha mantıklı diye.

Venedik !


Venedik... Daracık sokaklarıyla, rengarenk binalarıyla insanı masallarda yaşatan bir yer. Venedik hakkında şurayı gezin burayı illa ki görün diye bir şeyler anlatamıyorum. Biz sokaklarda kaybolmayı tercih etmiştik.






Floransa !

Floransa Venedik'ten sonra çok şehir geldi :D Böyle çok şehir geldi dediğim zaman biraz acayip kaçtı ama gerçekten öyle. Biz hostelimizi Michelangelo Tepesinde tercih ettik. Manzarası açısından mükemmel bir yerdi ama merkeze biraz uzaktı açıkçası. Kamp alanı çok güzel her yer yemyeşil, temiz hava... Ama gecesi inanılmaz soğuktu. Ranzamın iki kenarından yün yorgan sarkıttım ve diğer yorganları da üstüme alarak uyudum. Odamız 4 kişilikti biz sadece 2 kişiydik. Allahtan diğer kişiler gelmemişte onların da yorganlarını kullanabilmiştim :D

Floransa sanatın başkenti olarak geçiyor ki gerçekten öyle. Da Vinci's Demons ı izleyenler bilir Medici ailesini. Bu aile sanatın gelişmesi için bir çok sanatkara destek olmuş zamanında. Leonardo da Vinci de bunlardan bir tanesi.

Floransa'nın en ünlü yapılarından bir tanesi 

Duomo ;



O kadar büyük bir yapı ki fotoğrafa sığdıramamıştım.


Piazza della Signoria ;




Uffizi galerisi, Davud heykeli Medicilerin ilk sarayı herşey bu meydanda.



Ponte di Vecchio




Burası Floransa'nın en eski ve en ünlü köprüsüdür. Bu sokakta bir sürü kafeler hediyelikçiler var. Çok ziyaret alan bir yer. Köprüde fotoğraf çektirmek çok zor. 
 

Michelangelo Tepesi



Merkezden belediye otobüsüyle ulaşmıştık bu tepeye.  Tepede çok güzel bir manzarayla karşılaşıyorsunuz.  Meydanda hediyelik eşya satan ve yemek yerleri olan küçük küçük standlar var. Bizim hostelimiz hemen bu meydanın altındaydı :D Geceleri çok serin oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder