19 Şubat 2015 Perşembe

Hi Bialystok :)

 


Sınavıydı başvurusuydu belgeleriydi derken sonunda Polonyaya adım atmış bulunmaktayız :). Daha önceden gelen arkadaşlarımdan burası hakkında çok şey duymuştum. Herkes maddi açıdan burda yaşamanın bir öğrenci için kolay olduğunu söylüyordu gerçektende öyle.Burası çok küçük ama çok tatlı bir şehir. Türkiyeden direk uçuş yok Varşova üzerinden aktarmalı bir şekilde geldik. 1 ay kadar öncesinden biletleri aldığımız zaman gayet uygun oluyor. Biz gelirken Polonya'nın havayolu şirketini tercih ettik hem direk uçuştu hemde fiyat açısından çok uygundu. Yaklaşık iki buçuk saatte Varşovaya iniyor uçak, ordanda Polskibus veya Podlasie Express ile otobüsle Bialystok'a geçebilirsiniz.





   
      Burada sanırım tek birtane yurtlar bölgesi var ve bütün üniversite öğrencileri burda kalıyor.Yurt mevkii olarak çok iyi merkeze yürüyerek on beş dakikada gidebilirsiniz.Hava çok soğuk olmadığı zamanlarda biz yürümeyi tercih ediyoruz :) . 





   Burası alışveriş açısındanda çok uygun. Biedronka diye bir market var Türkiye'nin BİM i diyor herkes. Çoğu öğrenci ordan alışverişini yapıyor diyebiliriz.Meyveli yoğurtları çok güzel kesinlikle denemelisiniz :)









    Burası şehirin merkezi Rynek. Çoğu yemek yerleri eğlence mekanları bu bölgede. Hee birde burada heryerde Türk kebabçısı var :D Tadı bizim oralarda ki kadar güzel olmasada yeri geldiğinde içimizde ki özlemi giderecek cinsten. 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder