3 Nisan 2015 Cuma

Varşova / Polonya - Warsaw / Poland




Evetttt sabah 07:15 Polskibus otobüsümüzle yolculuğa başladık :).  Bialystoktan Varsovaya ulaşım çok kolay. Yol üç saate yakın sürüyor. Indiğimiz yerden centrum'a gitmek için metroyu kullandık. Günlük bilet almıştık ama çokta gerek yokmuş vaktimiz çok olduğu için heryeri yürüyerek gezdik. Centrum ve Old Town da 'Turist Information' ofisleri var. Bu ofislerden şehrin haritasını alabiliyorsunuz.Ben indiğim gibi gittiğim ilk yer Starbucks oldu :) Kahvemi aldım mutlu mutlu dolaşmaya başladım.


Şehir merkezinde bulunan Kültür ve Bilim Sarayının 30.katından Varşovayı izleyebilirsiniz.







Sokaklarda alışık olduğumuz müzisyenler :)





Old Town a doğru ilerlerken...


Yolda yürürken bi Türk abimiz bizim Türk olduğumuzu farketti seslendi :) Onunla başladık muhabbete. Kendisi 25 yıldır burda yaşıyormuş.Biraz muhabbet ettikten sonra Old Town a doğru yola koyulduk. Burası inanilmaz bir yer. Heryerde rengarenk binalar var. Meydan zaten cıvıl cıvıl kalabalık.Yolda yürürken  asker kıyafetli arkadaslara denk geldik. Amerikadan gelmişler. Tabi söz konusu Amerika olunca bütün yaz aklımda yeniden canlandı. Birde şans eseri onlarda Wisconsin'dan gelmişler. Amerika özlemim daha da kabardı :( Tekrar gitmek dileğiyle arkadaslara veda ettik koyulduk yolumuza. Her turist gibi küçük hediyeliklerimizide alıp bütün yapılması gerekeni yaptık :) .Daha otobusumuze çok oldugu için Old Town u akşam ışıklariyla gorelim bari duye düşündük yakınlarından ayrılmadık.








 Heryerde binalar böyle eski ve renkli. Gerçekten insanı çok etkiliyor bu yapılar :)
 

Old town a giriş yaptıktan sonra ara sokaklardan ilerlemeye başladık. Buralarda çok fazla hediyelik eşyalar alabilceğiniz dükkanlar var.Her dükkan farklı fiyattan satıyor.İlk girdiğiniz dükkandan alışveriş yapmayın direk derim ben.




Ara sokakların sonu Denizkızı Heykelinin bulunduğu meydana çıkıyor.Bu heykel şehrin koruyucusu olarak bilinmekteymiş :) 

Heykelin ara sokağından aşağıya doğru indiğinizde şu kaleye denk geliyorsunuz.İlk gördüğümde aklıma gelen Rapunzel hikayesiydi :)




Günün sonuna gelmiştik :) Gece 11'de Prag'a otobüsümüz vardı.Beklemek için en uygun yer tabikide Mc Donalds'tı :) Ücretsiz wifi ve 1 euroluk hamburgerler gezi zamanı en yakın dostlarımızdı :p

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder