3 Nisan 2015 Cuma

Prag / Çek Cumhuriyeti - Prague / Czech Republic



Eveeettt yaklaşık olarak 11 saatlik otobüs yolculuğundan sonra Varşova'dan Prag'a gelmiştik :). Yolculuk çok uzun olmasına rağmen yorucu geçmemişti.Koltuklarımız çok rahattı seyahat boyunca internetimiz vardı.Prag ilk başta bana biraz karanlık bir şehir olarak geldi.Zaten herkes Gothic City diyor :) Gerçektende öyle. Heryerde eski binalar ve heykeller var. 



The Wenceslas Square 


Burdan geçerek old town a girişimizi yaptık :)




Paskalyadan kaynaklı heryerde yumurtalar vardı :) 




Şu tatlıyı gidince kesinlikle tatmanızı öneririm. İçine ben nutella sürdürdüm o zaman çok daha lezzetli oldu ! :)

Prag'ın gerçekten insanı derinden etkileyen bir yapısı var. İlk başta insana çok soğuk gelen ama sokaklarında dolaştıkça kendisine çeken bir şehir ! 




Astronomik Saat 



      


Sanırım Prag'a gelen herkesin ilk gittiği yerlerden biri. Her saat başı törenimsi bişiyler oluyor saatte. Her saat başı bu meydan inanılmaz kalabalık. Saatin üzerinde dört tane figür var. Bende anlamlarını bu siteden öğrenmiştim ;  (http://gezipgordum.com/astronomik-saat/ )


Bunlar Soldan Sağa:
  • Elinde ayna tutan figür: Kibir ve kendini beğenmeyi sembolize eder.
  • Elinde altın kesesi tutan Yahudi: Açgözlülük ve faizciliği sembolize eder.
  • İskelet: Gelen ölümü sembolize eder .
  • Mandolin çalan Osmanlı: keyif ve eğlenceyi sembolize eder.
Animasyonda her saat başı iskelet elindeki zili çalar, başını sallar ve bunu duyuyorsanız ölüm size yakın,geliyor şeklinde yorumlanırken diğer figürler kafalarını sağa sola çevirip ölümü kabullenmezler.



 


Charles Bridge (Karl Köprüsü), Prag'ın en ünlü köprüsüymüş. Gündüzleri çok güzel karanlık olmaya başladığında da bir o kadar ürkütücü olan köprü :D Ürkütücü olmasının sebebi heryerde sağlı sollu heykellerin olması. Köprünün iki çıkışındada kuleler var.





Aziz Vitus Katedrali gerçekten çok etkileyici bir yapıya sahipti.Nerdeyse şehrin heryerinden gözüküyordu. Uzaktan şöyle durup bir baktığınızda gerçekten bu yapının güzelliğini farkedeceksiniz.Bu katedral prag kalesinin orda yer alıyor.




Ara sokaklardan giderek ulaştığımız john lennon duvarı.Hemen charles köprüsünün arka tarafında yer alıyor.Gerçekten insanı çok etkileyen bir duvar.Üzerinde her dilden barışcıl cümleler yazıyor.Bu duvara ilk grafiti John Lennon'ın öldürüldüğü günün ertesinde yapmılmş, polis daha sonra silmiş. sonra tekrar yapmışlar, polis yine silmiş. Uzun süre bu şekilde devam etmiş ancak daha sonra polis vazgeçmiş  ve sürekli değişen resimler ve yazılarla bu güzel duvar hala duruyor.Duvar her yıl yenileniyormuş.Fotoğrafa bakarsanız 'dünya hepimizin' yazısınıda görceksiniz :) Tabiki bizde kendimizden birkaç bişiyler ekledik yazdık.


 

 Franz Kafka'nın müzesi Charles köprüsünün hemen sağ tarafında kalıyor.



Gecenin sonunda yorgunluğumuzu atmak için biryere oturduk. Bu bira Prag'ın ünlü birasıymış. Tadıda güzeldi.Denemenizi tavsiye ederim :)




İki günlük Prag turumuzdan sonra atladık otobüsümüze ve Budapeşteye doğru yola çıktık :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder