4 Nisan 2015 Cumartesi

Viyana / Avusturya , Vienna / Austria

 


Ayağımızın tozuyla son durağımız Viyana'ya adımımızı attık :) Heryerden türkler çıkabilir diyorlardı gerçektende öyle. Ama siz siz olun nereye nasıl giderim diye yol bilgisini türklere sormayın :D. Biz o hataya düştük sorduk tabikide bizi yanlış yere yönlendirdi :D Neyse bir şekilde sonradan hostelimizi bulduk yerleşip attık kendimizi sokağa. Seven Vienna Hostel'de kaldık. Gerçekten herkese öneririm. Gittiğinizde gezeceğiniz bütün önemli yapılar hostele yürüme mesafesi uzaklığında.


Gezilecek Yerler 








Hofburg Sarayı :



 





Viyana'nın en ünlü sarayıymış Viyana Kraliyet Sarayı yani Hofburg Sarayı.Bu saray Habsburg ailesi tarafından kışın kullanılıyormuş.


Viyana da karşınıza çokça at arabaları çıkacaktır. Hofburg Sarayı'nın ilerisinde İspanyol Binicilik okulu var.Pazar günleri burda atlarla gösteriler yapılıyor.Vaktiniz varsa ziyaret edin.











Schönbrunn Sarayı :

Bu saray Habsburg Ailesinin yazlık sarayıymış. Şehir merkezine biraz uzak. Tek buraya gitmek isterseniz metro kullanmanız gerekiyor.

Museumsquartier :

Müzeler adası bizim hostele inanılaz yakındı. Yürüme mesafesiyle 5 dakika diyebilirim. Burann hemen karşısında da önemli yapılar yer alıyor.Bunlar ordan fotoğraflar ;












Aziz Stefan Katedrali ,Stephansdom :

Beni en çok etkileyen yapı burası oldu desem yalan söylemiş sayılmam. Bu katedral Osmanlı Tehlikesini yukarıdan görüp haber vermek için kullanılıyormuş. Osmanlı yaklaşınca çanları çalıyorlarmış :)


 



Viyana'da Ne Yenir Ne İçilir ?


Burası benim ilerde yaşamak istediğim yer kesinlikle !!! Her ünlü yiyeceği benim damak tadıma göre :)

Figlmüller :

Viyana'ya gelipte yenmesi gereken ilk şeyin Şinitzel olduğu söyleniyor.Şinitzeli yiyebilceğiniz en ünlü mekansa Figlmüller. Biz gittik denedik inanılmaz güzeldi. Porsiyonları çok büyük. Gidin deneyin çok seveceksiniz.






Demel Pastanesi :                                                                                                 



Eğer tatlı seven biriyseniz burası girince kendinizi kaybedeceğiniz bir mekan.İçeride oturmak için sıra beklemeniz gerekiyor ama değer :) Karaorman pastasını deneyin ama Viyana'nın ünlü kahvesi olan Melange için farklı biryer önerim var.














Cafe Hawelka :

Şu hayatta en sevdiğim içecek birinci sırada su ikinci sırada kahve gelir herhalde :). Kahve seven biriyseniz Viyana'ya kadar gidip burda kahve denememek en büyük hatanız olur herhalde.Bu maken 1936'dan beri Viyana'nın en güzel kahvesini yapıyor :) Ünlü Viyana Kahvesi Melange'yi başka biryere gitmeden direk gelin burda deneyin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder