30 Ekim 2016 Pazar

Barselona - Zaragoza


      Evet Roma'dan sonra ki rotamızzzzz erasmus zamanım boyunca çoğu insan gibi gitmeyi en çok istediğim yerdi...

Barselona 


Barselona ya vardığınızda hava limanından şehir merkezine gitmek çok kolay. Biz hava limanından metro kullanarak şehir merkezine geçtik. Hostelimizide şehir merkezinden tercih ettik. Hostel konum olarak çok iyiydi ama hizmet konusunda çok memnun kalmamıştım. Havlular paraylaydı ve duş alırken su sıkıntısı yaşadık. Hostelin linkini yinede paylaşacağım,dediğim gibi en merkezi yerdeydi ;



La Rambla

Eşyalarımızı hostele bırakır bırakmaz hemen kendimizi barselonanın en ünlü sokağı La Rambla'ya attık. Bu sokak bütün turistlerin geldiği bir yer. Cadde üzerinde bir çok hediyelik eşya satan yerler ve yemek yenilecek mekanlar var. Biz akşam yemeğimizi burada yemeyi tercih etmiştik. Çok hareketli bir sokak olduğu için yemek yerken aynı zamanda etrafa bakmak güzel olmuştu. Ne yediğimi soracak olursanız tabiiiiiiiikiiiiiiiiii Paila ! yanında da Sangria :) Burada Sangria'lar neredeyse litrelik bardaklarda geliyor üstelik 5 euro civarı birşeydi diye hatırlıyorum. Neyse sokak anlatımı kısmına geri dönüyorum. Bu sokağın iki tarafında trafik akıyor ve orta kısımında da bir yürüyüş yolu var. Cadde Katalunya Meydanı ve Columbus anıtına bağlanıyor. Birde şu heryerde gördüğümüz meyve kaplarının satıldığı pazarda bu caddede yer alıyor. Mercat de Saint Josep  pazarı :)


Bu sokaktan deniz doğru ilerlerken sol tarafta kalan ara sokaklara gotik sokaklar deniliyor. Burası daracık sokaklara açılan bir yer. Bu yol üstünde yine hediyelik eşya satılan yerler ikinci el eşya satan butikler var. Sanıyorum ki biraz tehlikeli bir sokak. Tam bu sokakta yürürken birisi balkonun birinden maytap tarzı birşey atmıştı ama inanılmaz ses çıkarmıştı uzun bir süre kulağımdan dııııııııııııııııııııııııııı sesi gitmedi. Çok korkmuştum :(

La rambla'dan Colomb'un heykeline ulaştığımızda liman kısmına geliyoruz.Limanda isterseniz dinlenip günün tadını çıkarabilirsiniz. Bu limanda yine yol üstünde hediyelik eşya sata küçük standlar  var. Limandan ilerledikten sonra meşhur sahile Barcelenota'ya geliyoruz. 

Ben sanırım zamanlama konusunda çok şanslıydım tam Barselonada olduğum tarihler arasında Sant Joan festivaline denk gelmiştim. Gündüzleri yürüyüşler akşamlarıda sahilde beach partiler vardı. İlk gün saatin biraz geç olması nedeniyle sadece şehir turu attık ve akşam Barcelenota da partiye katıldık. Sanırım erasmus hayatım boyunca gittiğim en güzel parti olarak hatırlayacağım.



Bu gündüz katıldığım yürüyüşten fotoğraflar. Gece hiç fotoğraf çekmemişim :(


Barselona'da birince günümüzü bu şekilde tamamlamıştık. İkinci günümüzü ise sadece denize girerek geçirdik. 

Camp Nou

Futbolla ilgilenmeme rağmen buraya uğramadan giden bir insan daha yoktur herhalde. Biletleri isterseniz internetten isterseniz de oraya gidince alabilirsiniz. 20 25 euro arası birşeydi.








Triumphal Arch

Zafer takından içeri girdikten sonra güzel bir yürüyüş yoluyla karşılaşıyorsunuz. 





Font Màgica Barcelona








İnternetten araştrrdığımda çarşamba günleri akşam 19:30 da su ve ışık gösterisinin olduğu meydana gittik. Bizim gibi herkes saati geldiğinde gösterinin başlaması için bekledi. O gün nedendir bilmem gösteri yapılmadı. Bütün yolu boşuna gitmiş sayıldık. Ama intertten denk geldiğim fotoğrafları paylaşacağım umarım siz gittiğinizde bu gösteriye denk gelirsiniz.



Sagrada Familia





Hiç bitmeyen kilise Sagrada Familia :) Bu kilisenin yapımına 1883'te Gaudi başladı. Gaudi 1926 yılında trafik kazasında hayatını kaybetmiş ve kilisenin yapımına bir süre ara verilmiştir 1952 yılında yapımına tekrar başlanmıştır ve hala bitmemiştir :) Bu kiliseye ulaşmak için metronun Sagrada Familia durağında inip ulaşmanız mümkün.


Zaragoza

Barselonadan sonra direk Madrid ' e geçmek yerine arkadaşımızın yanına Aragon bölgesinde yer alan şehir Zaragoza'ya uğradık :) Arkadaşım burada yaşamıyor olsaydı Zaragoza hakkında bir fikrim olur muydu hiç bilmiyorum. Erkeklerin çoğu Real Zaragoza'dan biliyordur bu şehri onun dışında da pek bilindiğini sanmıyorum. 

Biz Barselona dan Zaragoza ya otobüsle geçtik. İndiğimiz yerden arkadaşımız bizi aldı ve birşeyler içmeye gittik. Ambar Zaragoza'nın birasıymış. Arturo şehrini çok sevdiği için erasmustayken de sürekli Zaragoza'dan bahsederdi. O yüzden bizi aldığında ilk içirdiği şey Zaragoza birası oldu :)





La Seo del Salvador




Basilica de Nuestra Senora del Pilar





Palacio de la Aljaferia










Palacio de Congresos de Zaragoza



Torre del Agua



El Tubo 


El Tubo yanyana tapasçıların bulunduğu bir sokak. Buranın en güzel yanı bir tapasçıdan çıkıp diğer tapasçıya girmekti.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder