27 Mart 2019 Çarşamba

Shameless


Sezon finali yaptığında çok üzüldüğüm hatta ve hatta sezon arası tatile girince bile 1 ay beklerken sabırsızlandığım dizi hakkında yazmak için neden bu kadar bekledim ?
- Bende bilmiyorum !


Üniversite 1 de eş zamanlı izlemeye başladığım ve şuan 9.sezonu yayınlanan canım Shameless 💗 Her ne kadar çoğu kişi için başlayıp ağır-terbiyesizce-çok cinsel içerikli geldiği için bırakılan bir dizi olsa da benim için hiçbir zaman öyle olmadı. Asla öyle sığ bir gözle bakmadan izlemeye devam ettim. Bir süre sonra onlarda ailen gibi oluyor ve o ağır içerikler sana batmıyor bence :)

Daha önceden izlemeyenler için spoiler vermeden biraz diziden bahsedip karakterleri anlatmak istiyorum.

Özgürlükler ülkesi amerikanın getto tarafını anlatan bu dizi yoksulluğu, çarpık ilişkileri, alkolü, uyuşturucuyu, eşcinsellik, ırkıçılık daha aklınıza gelebilecek kenarda köşede yaşanan her olayı apaçık ortaya çekinmeden koyuyor. 
Genel çerçevede ayyaş bir baba, bipolar bir anne ve onların 6 çocuğunun günlük hayat düzeni etrafında geçiyor. 





Ana karakterimiz bana göre her zaman Frank ve Fiona olmuştur. Frank alkolik, narsist, çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen bir baba. Hiçbir zaman düzenli bir işte çalışmıyor ama her zaman para kazanmanın bir yolunu buluyot. Ama bu kazandığı paraları her zaman alkol, uyuşturucu ve eğlenceye harcıyor. 








Fiona, canım Fiona. Baba ayyaş anne ortalıklarda olmayınca bütün çocuklara analık babalık eden şanssız abla. Evi geçindirmek için sürekli çalışmak zorunda olan bu kızcağız hep kendi hayatından ödün vermiştir. Erkek arkadaş, evlilik konularında ise hiçbir zaman şanslı olamamıştır.







Dizimizin en yakışıklısı, zekisi olan Lip. Dizide erkek kardeşlerin en büyüğüdür. Çoğu zaman bu zekası ile çok daha iyi yerlerde olabilirdi diye kendi kendime üzüldüğüm doğrudur. 
İleride yaşadığı alkol problemleri yüzünden çok zor zamanlar atlattı ama her zaman çalışan, para kazanan ve ablası Fiona ya en çok destek olan kararkter Lip'tir. Bir de gel gitli olan aşk hayatı diziye fazlasıyla heyecan getiriyor. :)





Güzel çocuklardan bir diğeri de tatlışko Ian :) Kendisi ilk sezonlarda bence arka planda durdu ama son 2 sezon neredeyse onun etrafında geçti. Bipolar, manik depresif vb bütün hastalıkları kendisinde barındıran Ian çoğu zaman gel gitli haller içinde. Abisinin kimliğini çalarak askeri okula kayıt yaptırması, eski kız arkadaşının abisi ile sevgili olması......




Küçükken sempatik olan Debbie, büyüdükçe ilgi alanımdan o kadar uzaklaştı ki..
Yine de sizi ön yargılı bir hale getirmek istemem ama son bir kaç sezonda daha çok ortaya çıkmaya başlayan Debbie itici bir ergen benim için.






Carl <3
Shamless ile birlikte büyüyen Carl gerçekten tam bir baş belası. Serserilik sadistlik ne ararsanız var kendisinde :)
Ama son sezonlarda çoğu kişinin favorisi olduğu kesin!






Liam, ailenin en küçüğü.
Liam'ın bebekliğinden başlayıp ilk okula kadar uzanan hikayesine seyirci oluyoruz. Onun için çokta söylenebilecek bir şey yok aslında. Büyüyünce nasıl bir gallagher tiplemesine uymadığını görüyorsunuz. Bu ailenin aksine çok sessiz sakin ve dürüst bir çocuk :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder